Arena Renhold

Enten du selger et etablert hjem eller et helt nytt, er det viktig å gjøre et godt førsteinntrykk. Det kan være vanskelig å ha hjemmet ditt klart til å rengjøre for en visning hvis du fortsatt bor der. En av de mest utfordrende aspektene ved å selge et hjem er å holde det rent mens du fortsatt gjør ting som å rydde opp, iscenesette og forbedre eiendommens fortauskantsappell. Uten nøye forberedelser kan ting gå ut av hånden raskt.

Først av alt, prøv å roe ned. Noen mindre reparasjoner kan hjelpe huseiere med å gjøre husene klare for en uventet visning. Noen av de mest nyttige, enkle rådene vi har funnet for visningsvask på en vellykket måte, er som følger:

Dyp rengjøring

Dette er først og fremst det mest nødvendige handlingen for en visningsvask. Tregulv, vinduer, kjøkkenoverflater og bad bør alle poleres til en glans. Ikke overse de finere detaljene, som å tømme søppelet, gi peisens kappe en siste rengjøring og legge bort eventuelle medisiner.

Rydd dekkene

Å ha hunder og/eller små barn kan gjøre det mer utfordrende å presentere huset ditt som en proff. Imidlertid er det et must før noen visninger kan finne sted. Du bør lufte pynteputene dine, brette og legge fra deg tepper og stille opp skoene i skapet.

Skap er også viktig!

Det er fristende å stappe alt inn i en garderobe kvelden før eller morgenen på åpent hus. Selv om dette hjelper med å organisere eiendommen, bør du ikke anta at potensielle kjøpere ville gå forbi skapene uten å se inn. Kjøpere vil utvilsomt åpne dem for å sjekke hvor mye plass som er tilgjengelig for oppbevaring av sko, vinterplagg og sportsutstyr. Mange individer er også naturlig nysgjerrige. Så det er et viktig skritt i rengjøringen for en visning.

Matlukt

Å lage mat kvelden før eller morgenen for en visning krever litt omtanke. Både brokkolien og baconet er sunne alternativer, men etter lukten kan skremme noen. Det samme kan sies om stearinlys og duftspray. Alle har varierte luktesanser, så det er best å spille trygt og planlegge for å unngå å raskt maskere en støtende lukt.

Vedlikehold av hagen

Noe av det viktigste du kan gjøre for å klargjøre huset ditt for salg, er å holde hagen i god form siden det er det første potensielle kjøpere vil legge merke til når de kjører opp til den. Gress, ugress, fallende løv og stigende snø kan alle skape inntrykk av at ingen er hjemme hvis de blir forsømt mens vi fokuserer på mer presserende saker. Minst en gang i uken, avhengig av årstid, bør du ta tak i snøskuffen, gressklipperen, riven eller ugressmiddelet og gå ut for å opprettholde hjemmets fortauskantsappell.

Floral aksenter

Å ha noen vaser med friske blomster i huset kan gjøre underverker for stemningen. Plasser en beskjeden vase med blomster på spisebordet ditt, eller hvor som helst i huset ditt hvor de vil se vakre og hjemme. Ta noen buketter fra supermarkedet og bruk dem.

Lat som om du har anstendig moral

Å skape positive rutiner kan ta livet av seg, men du kan alltids bare late som du finner en kjøper. Å ta babyhandlinger gjennom dagen kan spare deg for tonnevis av tid i det lange løp og sørge for at hjemmet alltid er ryddig. Hold stua ryddig ved å hente mens du går (eller i det minste etter at barna har reist). Gjør det til en rutine å oppbevare varene dine i skapet under vasken på badet i stedet for på benken. På kjøkkenet, etter at tørkesyklusen er fullført, tømmer du oppvaskmaskinen og begynner å fylle igjen umiddelbart.

Spice it up

Å opprettholde et rent og ryddig hjem blir noen ganger oversett. Lag koselige kriker og kroker i alle rom i huset. Hvis du vil ha et pent soverom, red opp sengen hver dag uten klumper eller rynker i sengetøyet. Dekk stue- eller soveromsbordet med en flaske vin og flere vinglass. Og for å få litt liv og farge på kjøkkenet, sett frem en skål med frukt eller en vase med blomster på benken.

Blinde kjøpere med lyset

Enten det nylig har blitt rengjort eller ikke, har hvert hus nytte av litt mer lys. Med bare tretti minutter igjen før potensielle kjøpere kommer, bør belysning av eiendommen være øverst på må-gjøre-listen. Sørg for at alle lysene er på og persiennene er åpne før du går inn i hvert rom. Potensielle kjøpere kan bli for distrahert av den vakre utsikten utenfor vinduet til å legge merke til støvkaninene under sengen, selv om hjemmet ditt er på den mindre glitrende siden.

Les mer: Tips og triks for et plettfritt hjem