Arena Renhold

Alle setter pris på et rent hjem, men rengjøring er et ork som ingen liker. La oss være ærlige, ingen liker å rydde. Flisgulv er notorisk vanskelige å holde rene, men med riktig verktøy og en viss omtanke kan du redusere tiden du bruker på å skrubbe og flise bort skala og mugg.

Ingen liker å rydde uten å kunne noen få triks. Enten du rengjør huset regelmessig eller rett før besøkende kommer, kan det være nyttig å kjenne til noen triks for at den plettfrie hjemme vasken skal gå raskere og enklere. Vi har samlet noen av de beste hjemmerengjøringsteknikkene for å hjelpe deg med å få huset ditt til å fremstå som nytt. Disse forslagene kan lette noen av byrdene dine ved å spare deg for både tid og penger.

Kjøkken

Kjøkkenet er et av de skitneste rommene i huset siden det brukes så ofte. Mange av oss er flittige for å opprettholde en konsekvent rengjøringsplan for kjøkkenet, som inkluderer oppgaver som daglig oppvask og rengjøring. Det kreves imidlertid ytterligere tiltak for en grundig rengjøring.

Ta ut alt av servise, bestikk og matlagingsutstyr, tørk ut hyller og skuffer; og bli kvitt støv eller spindelvev. Støv ut kjøkkenutstyret og tørk av innsiden av skapene dine. Vask alle glassene i vasken med oppvaskmiddel, også de du sjelden bruker ved spesielle anledninger.

Rengjøring av kjøleskapet er en avgjørende del av the spring cleaning of the kitchen. Trekk ut alle skap og kjøleskapshyller og rengjør dem grundig ved å tørke bort matrester og skitt. Ikke glem å kvitte deg med den to år gamle majonesen når du rydder ut kjøleskapet og fyll på natron for å nøytralisere eventuelle dvelende lukter.

Rengjør eksosviften

For et plettfritt hjem må du fokusere på små detaljer som Hvis det har samlet seg støv i gitteret på avtrekksviften på badet, finnes det en raskere og mer effektiv løsning enn å få ut støvsugeren. Å rengjøre en baderomsvifte er så enkelt som å fjerne støvet, skru opp viften og fylle rommet med “hermetisk luft”. Støvet vil bli drevet ut av viften. Det samme prinsippet gjelder for returluftgitteret i ditt HVAC-system. La støvet føres til filteret av returluftstrømmen. Hermetisk luft kan finnes i strømforsyningsseksjonen til de fleste boligforbedrings- og jernvarebutikker. Advarsel: disse boksene inneholder ikke bare luft, men også kjemiske drivmidler.

Vis potteplanter litt kjærlighet

Rengjøring av potteplanter regelmessig er nødvendig for å holde dem støvfrie, akkurat som alle andre ting i hjemmet. Den beste tilnærmingen til å rengjøre en hardfør potteplante er med et fuktig mikrofiberhåndkle, men hvis bladene er veldig store, kan du gi planten en rask dusj (med lunkent vann).

Ikke bare støv toppen av bladene dine; undersiden samler også overraskende mye smuss. Følg denne prosedyren en gang i måneden for å sikre at plantene dine alltid ser best ut.

Det er enkelt å ta vare på mer skjøre prøver ved først å dyppe dem i en bolle med vann og pakke beholderen inn i papirhåndklær for å forhindre at jorda søler ut. Rene planter gir ekstra poeng for plettfri hjemmeinnredning.

Desinfiser benkeplater og overflater

Alle de harde overflatene i hjemmet bør rengjøres, fra hvitevarer og skap til dørhåndtak og lysbrytere. Noen av disse overflatene bør desinfiseres, spesielt de som folks hender og ansikter kan hvile på. Tilsett en kvart til en halv kopp hvit eller eplesidereddik til en kopp vann for å lage en sikker desinfeksjonsløsning.

Fokus på badekar, vasker og toaletter

Spray først kjøkkenvasken med rengjøringsmiddel, og gå deretter videre til baderomsinnredningen. Gi renseren noen minutter til å gjøre magien sin og bli kvitt alt skitt og flekker. Etter det, gå tilbake til kjøkkenet og sett i gang med rengjøring. Husk å rengjøre mikrobølgeovnen innvendig. Når badet er rent, forblir det rent. Sørg for at avfallshåndteringen din er i orden mens du er på kjøkkenet.

Bruk en nal for å fjerne hår fra teppet ditt

Å rydde opp kjæledyrhår fra tepper, tepper og skinnmøbler er en konstant kamp for dyreeiere. Når Hoover ikke klipper den, prøv denne metoden i stedet. Hvis du ønsker å bli kvitt støvet og håret som støvsugeren etterlater på tepper, bruk en nal fra badet. Den unike formen til en nal gjør den ideell for rengjøring av støv og skitt fra vanskelig tilgjengelige steder.

Rengjør elektroniske skjermer ved hjelp av kaffefiltrene

De små filtrene som du bruker til å sile kaffen om morgenen, fungerer fantastisk for å fjerne striper og lo fra skjermene dine. Filteret eliminerer statisk elektrisitet på skjermen og fanger opp støv uten å etterlate fibre eller lo, i motsetning til vanlige støvfiller. Dette trikset fungerer på alle skjermer, fra mobile enheter til hjemmekinoskjermer, siden du ikke bruker giftige kjemikalier.

Bruk oppvaskmaskinen til å rengjøre mer enn bare oppvask

En utmerket innovasjon er oppvaskmaskinen. Jeg må imidlertid spørre om du får mest mulig ut av ditt. Oppvaskmaskiner er praktiske for grundig rengjøring av glass, keramikk og hardplast. Dette inkluderer alt fra glasslamper og tannbørsteholdere til plastleker og sandaler. Vær forsiktig med å bruke en oppvaskmaskinsikker beholder til småting for å forhindre at de går i stykker hvis de faller til bunnen av oppvaskmaskinen.

Ikke risiker å smelte skjør plast ved å vaske den i oppvaskmaskinen. I tillegg er det øverste stativet på oppvaskmaskinen det beste stedet for hardplast siden det er lengst unna oppvaskmaskinens varmekilde. Etter at du er ferdig med å vaske oppvasken, kjører du oppvaskmaskinen for seg selv for å rense den.

Gjør en mengde klesvask per dag

Det kan hende du ikke trenger å gjøre dette hver dag hvis du bare vasker noen få lass i uken, men vi gjør minst syv lass i uken. Det er en god idé å komme inn i rutinen med å vaske klær om morgenen. Hvis du må på jobb før tøye er tørt, kan du stille inn maskinen til å utsette slik at den er klar til å gå i tørketrommelen når du kommer tilbake. Et alternativ er å fylle vaskemaskinen om morgenen og begynne å vaske når du kommer hjem. Tiden må settes opp i timeplanen for å vaske og legge den bort.

Få hele familien med

Vi har lagt ned mye arbeid for å forbedre meg på dette området i det siste. Selv om det kan være raskere å bare gjøre det selv, vil du og barna dine ha mer nytte i det lange løp hvis du tar deg tid til å lære dem alderstilpassede oppgaver. Begynn med å fokusere på å få barna til å gjøre enkle oppgaver som å legge frakkene og skoene i skapet når de kommer inn, fylle oppvaskmaskinen, vaske rommene, osv. Bare ved å gjøre disse grunnleggende tingene, kan du gjøre en enorm forbedring i renslighet av hjemmet ditt. Du må sannsynligvis holde et øye med barna dine de første ukene, men til slutt vil de ta opp rutinen og bare kreve milde påminnelser.

Les mer : Vindusvask rengjøringstjenester