Arena Renhold

Det har vært en lang, varm sommer, og du har tenkt å rydde, men du aner ikke hvor du skal begynne. Heldigvis har vi satt sammen en liste over enkle sommerrengjøringsteknikker slik at du kan fokusere på mer presserende saker enn husstell. Med disse nyttige tipsene kan du være sikker på at huset ditt vil være i god stand og klimaanlegget vil blåse kjølig luft hele sommeren.

Filteret i klimaanlegget

For å holde deg kjølig gjennom sommeren, må du holde klimaanlegget i gang, og å sjekke og bytte ut luftfilteret er den enkleste metoden for å garantere at den fungerer effektivt. Hver gang du bytter ut luftfilteret, som bør være hver 90. dag eller oftere hvis du har kjæledyr, vil du bidra til å holde hjemmet ditt kjøligere for mindre penger.

Reduserer fuktighet

Sommerens økte fuktighet kan gjøre et hjem ubehagelig å bo i og fremme dannelsen av mugg hvis de ikke håndteres riktig. Fuktigheten kan reduseres ved å bruke avtrekksvifter på kjøkken og bad, og ved å kjøpe en avfukter til resten av boligen.

Få barna ut så ofte som mulig

Å bruke mindre tid hjemme betyr mindre tid på rengjøring. Å ha det gøy i solen er enkelt og hyggelig hele sommeren. For å unngå å gjøre stuen om til en lekeplass, bør alle, spesielt barna og hundene, oppmuntres til å ta lekene sine utendørs.

Forbered ditt uteområde for selskapet

Sommeren er beste tid for å nyte utendørs, og nabolagsgrilling er en fin måte å få naboene sammen på. Det har gått flere måneder siden i fjor sommer, så det er sannsynlig at støv og skitt har samlet seg på mer enn bare bakken. Rengjør utemøbler og puter ved å tørke dem ned med en fuktig klut og en løsning av oppvaskmiddel eller vaskemiddel fortynnet i varmt vann.

De-Clutter

Rydd opp i utdaterte klær og leker før begynnelsen av sommeren hvis du har barn i skolealder som kommer til å tilbringe mye mer tid hjemme; du vil være lettet over å ha mindre rot å snuble over. Sett barna til å styre gårdssalget i sommer, eller få dem til å hjelpe til på en lokal veldedig organisasjon ved å samle inn skånsomt brukte ting.

Hold møkka utenfor!

Jo mer du utnytter det behagelige sommerværet ved å komme inn og ut av hjemmet, jo mer slitasje (og smuss) vil døråpningene dine oppleve. Gjester vil sette pris på å ha et sted å rense føttene før de går inn i hjemmet ditt, så vurder å plassere en velkomstmatte ved inngangen. Dette vil lette støvsuging i fuktig eller vått klima.

Rengjøring av dusjen

For sommerrengjøring anbefales ikke å vaske innsiden av dusjen på en dampende sommerdag. Produkter som løser opp mugg og flekker, men som ikke trenger skrubb, bør brukes til å rengjøre dusjen. Du trenger ikke å skrubbe dusjveggene så ofte hvis du bruker disse elementene.

Rengjøring av badet

Å rengjøre toalettet om sommeren er aldri en fornøyelse på grunn av hvor varmt og fuktig et bad kan bli. Rengjøring av toalett er en kjedelig oppgave som krever mye albuefett, men som kan gjøres enklere med grove skrubbeputer som er forhåndsinstallert med rengjøringsmiddel og et langt håndtak.

Rengjøring av badekar og vask

Om sommeren er det mer sannsynlig at såperester i badekaret og vasken stivner, noe som gjør rengjøringen mer krevende. Du bør med jevne mellomrom rengjøre vasken, karet og armaturene i rustfritt stål med såpe som ikke etterlater så mye rester.

Innlegg for kjøleskap

Installering av kjøleskapshyller vil forenkle prosessen med å rengjøre kjøleskapet. Når det oppstår søl på hylleforingen, kan den enkelt skiftes ut og skuffene kan rengjøres uten å fjernes.

Avfallshåndtering

Søppelproblemer, som økt lukt og lekkasje, forverres av de varmere temperaturene om sommeren. For å unngå søl i søppelbøtten din, bruk mange foringer og plukke opp den nederst som har blitt gjennomvåt. Interiøret i søppelbøttene er lettest å skrubbe rent med såpe og vann i de varmere månedene.

Rengjør glasset

Ikke bruk sommeren på å kikke gjennom lag med støv og lite attraktive striper på gardinene dine, som du har trukket for å tillate i solskinnet. Rengjøring av utsiden av vinduer krever moderat såpevann og en nal, mens interiøret kan rengjøres med en spray-on glassrens og et rent, fuktig håndkle. Ikke overse skjermene heller. Ta dem av, og bruk deretter en såpesvamp for å skrubbe dem rene og skinnende.

Slapp av med et friskluftkanalsystem

Luftkanalene i hjemmet ditt kan bli en grobunn for mugg, og andre bakterier på grunn av akkumulering av støv, skitt, pollen og flass fra dyr som blir dratt inn utenfra og deretter resirkulert gjennom hele huset. Filtre til klimaanlegget ditt vil bli tilstoppet med støv og skitt, noe som gjør det vanskeligere å kjøle ned hjemmet ditt og øke strømregningene dine. Selv om filteret kan rengjøres av den gjennomsnittlige huseier, bør luftkanalene rengjøres profesjonelt hvert annet til tredje år.

Gjør terrassen din til et avslappende sted å tilbringe natten

Uteplassene er ideelle for sosiale sammenkomster, inkludert matlaging og avslapning. For å gjøre terrassen mer innbydende kan det være lurt å spraye den av med blekemiddel og vann eller litt natron for å bli kvitt mosen og laven. Begge prosedyrene er naturlige, og etter at laven er avlivet og tørket, kan du enkelt rake den vekk og nyte uteplassen din som om den var helt ny.

Les mer: Rene og ryddige lokaler