Arena Renhold

Regelmessig rengjøring av møbler og hvitevarer kan hjelpe dem med å vare lenger. Ikke bare sørger regelmessig rengjøring for at boligområdene dine ser nye ut, men den beskytter også eiendelene dine mot slitasje. Hvis du vil at møblene og apparatene dine skal vare lenger, les videre. Vi viser deg hvordan du rengjør dem riktig.

 

 1. Støv regelmessig

Selv om det ikke ser støvete ut, kan det til slutt bygge seg opp støv på møbler og apparater, og føre til at de slites ned. Unngå at skitt hoper seg opp ved å tørke støv regelmessig. For effektivt å samle og eliminere støv uten å skade overflater, bruk duster eller mikrofiberkluter.

 

 1. Vakuumtrekk

Polstrede møbler er en grobunn for allergener, smuss og bakterier. Støvsuging med et skånsomt børstefeste regelmessig vil spare møbeltrekket fra å slites ut for raskt. Søk nøye etter tegn på skitt, som sprekker og sømmer, og sørg for å få med alt.

 1. Bruk milde rengjøringsløsninger

Velg milde, ikke-slipende rengjøringsprodukter når du skal rengjøre hvitevarer og møbler. Overflater kan bli skadet, belegg kan fjernes, og misfarging kan være forårsaket av sterke kjemikalier. For de fleste rengjøringsbehovene dine vil en løsning av vann og eddik eller fortynnet oppvaskmiddel gjøre susen.

 

 1. Tørk av apparater

Matsprut og søl kan bygge seg opp i kjøkkenutstyr, inkludert mikrobølgeovner, ovner og kjøleskap. For å forhindre at smuss og skitt samler seg, tørk av innsiden og utsiden med jevne mellomrom. Få innsiden av kjøleskapet ditt skinnende rent ved å fjerne og rengjøre hyllene og andre avtakbare komponenter.

 

 1. Rengjør stekeovn og komfyrtopp regelmessig

Fett og fastbrente rester kan lett dekke ovner og komfyrtopp. Bruk en ovnsrens eller en kombinasjon av natron og vann for å rengjøre disse dingsene med jevne mellomrom. Få en perfekt finish ved å fjerne og rengjøre dryppskålene og brennerristene.

 

 1. Beskytt tre møbler

For at tre møbler skal se vakre ut og vare lenge, trenger de nøye oppmerksomhet. Solskinn kan blekne og skade tre møbler, derfor er det best å holde dem unna direkte solskinn. For å forhindre at treoverflater tørker ut og sprekker, påfør et beskyttende belegg av møbelpolish eller bivoks.

 

 1. Sjekk produsentens retningslinjer

Produsenten kan gi spesielle rengjøringsinstruksjoner for hver enhet og møbel. Sørg for at du bruker de riktige rengjøringsprosedyrene og materialene ved å sjekke og følge disse reglene. Å unngå skade eller annullere garantier gjøres enklere med dette.

 

 1. Bruk møbelbeskyttere

Å beskytte møblene dine mot skader kan hjelpe at de varer lenger. For å beskytte gulv mot riper, legg filt eller gummipolstring under bena på stoler og bord. Slipcovers og armlenstrekk tjener samme formål, og beskytter møbeltrekk mot smuss og slitasje.

 

 1. Roter puter

Sørg for å rotere de avtakbare putene på møblene dine med jevne mellomrom. Dette forhindrer at slitasjen og belastningen hoper seg opp på den ene siden og bidrar til å spre den jevnt. For å forhindre at puter blir flate og mister formen, luft dem opp.

 

 1. Invester i kvalitetsverktøy for rengjøring

Når det gjelder å holde møbler og apparater i god stand, kan det å ha riktig rengjøringsutstyr utgjøre hele forskjellen. Få spesialiserte støvsugertilbehør, mikrofiberhåndklær og høykvalitetsbørster for dine rengjøringsbehov. Med disse instrumentene kan du få jobben gjort bedre og med mindre overflateskader.

 

 1. Adresser flekker umiddelbart

Unnlatelse av å håndtere flekker på riktig måte kan føre til at de blir vedvarende. Håndter søl og flekker så snart de skjer, enten det er på sofaen eller benkeplaten. Bruk en ren klut for å absorbere væske, og bruk deretter flekkfjerneren som anbefales for materialet.

 

 1. Planlegg profesjonelle rengjøringer

Vurder å få visse apparater og møbler profesjonelt rengjort med jevne mellomrom for grundig rengjøring og vedlikehold. Dyprengjøring av fagfolk kan forlenge levetiden til møbler, tepper og til og med utstyr som vaskemaskiner og oppvaskmaskiner.