Arena Renhold

 

Å gjøre en grundig jobb med å vaske badet er en viktig del av å opprettholde et rent og sunt hjem. Her skal vi gå gjennom flere velprøvde metoder for å gi et bad en god skrubb. Hvis du følger disse trinnene, kan du holde badet ditt rent og bakteriefritt, noe som vil gjøre det mer attraktivt for besøkende.

 

 1. Samle rengjøringsmateriell

Før du begynner, samle alle nødvendige rengjøringsmidler. Dette inkluderer:

 • Rengjøringsmiddel for toalettskål
 • Rengjørings- eller desinfeksjonsmiddel for bad
 • Vindusvasker
 • Skrubbebørste eller svamp
 • Mikrofiberkluter eller papirhåndklær
 • Kost og feiebrett
 • Mopp og bøtte

Å ha alt klart vil gjør forkorte rengjøringsprosessen og spare deg for tid.

 

 1. Rydd opp først

De-cluttering er det første trinnet i rengjøring av et bad. Ta alt fra hyllene, benkene og gulvet i dusjen. Ved å gjøre det kan du rengjøre alle overflater mer grundig og holde smuss og støv borte fra eiendelene dine.

 

 1. Støv og feie

Bli kvitt spindelvev og støv fra ventiler, lysarmaturer og hjørner ved hjelp av en mikrofiberklut eller støvverktøy. Etter det, bruk en kost for å plukke opp eventuelt smuss eller rusk fra gulvet. Områdene rundt og bak toalettet er spesielt utsatt for støvoppbygging, så sørg for å gi dem din fulle oppmerksomhet.

 

 1. Rengjør speil og glassoverflater

For å rengjøre speil og andre glassoverflater, spray dem med glassrens og bruk deretter en lofri klut eller tørkepapir til å tørke dem ned. For en utrolig klar refleksjon, sørg for at det ikke er noen striper.

 

 1. Takle toalettet

Det er viktig å rengjøre toaletter nøye siden de kan inneholde et betydelig antall bakterier. Det første trinnet er å fylle bollen med toalettskålens og la den stivne i noen minutter. Skrubb innsiden av bollen med en toalettbørste, pass på å nå alle områder, inkludert undersiden og kanten. Skyllehåndtaket er en høyberøringsplassering, så husk å huske det. Skyll toalettet etter rensing.

 

 1. Tørk av og desinfiser overflater

Alle overflater på badet, inkludert vasker, benker, kraner og dusj eller badekar, bør sprayes med et desinfeksjonsmiddel eller rengjøringsmiddel. Etter noen minutter vil renseren ha drept alle bakterier. Skrubb overflatene grundig med en svamp eller skurebørste, pass på å konsentrere deg om områder som har samlet seg såpeskum eller skitt.

 1. Skrubb dusjen eller badekaret

Bruk en baderomsrens designet for det formålet eller en løsning av natron og vann for å skrubbe badekaret eller dusjen. Fliser, fugemasse, glassdører og gardiner trenger alle spesiell omsorg. Sørg for å skylle den godt for å bli kvitt eventuelle rengjøringsrester.

 

 1. Adresser fugemasse og flis

Fliser og fugemasse er porøse og kan gradvis bli flekkete. Å påføre et lag av natron og vann på fugemasselinjene er en måte å håndtere dette på. For å fjerne gjenstridige flekker og skitt, skrubb området forsiktig med en fugebørste eller en gammel tannbørste. Etter skylling, sett til side for å tørke.

 

 1. Ikke glem inventar og maskinvare

Bruk en fuktig klut dyppet i baderomsrens til å rengjøre og polere maskinvare og inventar, inkludert kraner, knotter og håndklestativ. For å fullføre utseendet på badet ditt, gjør dette trinnet.

 1. Rengjøring av gulv

Fyll til slutt en bøtte med et passende gulvvaskemiddel og tørk av gulvet på badet. For å redde det nettopp tørkede gulvet, begynn i det lengste hjørnet og ta deg til inngangen. Etter å ha tørket eller tørket gulvet med et rent, tørt håndkle, la det lufttørke.

 

Som en konklusjon krever et sunt og hyggelig bad regelmessig rengjøring. Hvis du vil ha et skinnende rent bad som ser bra ut og holder familien din trygg, følg de detaljerte rengjøringsprosedyrene i denne artikkelen.