Arena Renhold

Å ha et rent kontor eller holde å holde kontoret rent og ryddig handler om mer enn bare utseende. Tallrike studier har vist at arbeidere er mye mer produktive når arbeidsplassen deres er ren og velorganisert.

Betydningen av ryddighet i arbeidsområdet ditt

Studier har vist at arbeid i et overbelastet miljø gjør det vanskeligere å forstå informasjon, konsentrere seg om mål, aktiviteter eller prosjekter. Her skal vi gå gjennom seks grunner til at det er viktig å opprettholde et rene og ryddige lokaler og en organisert arbeidsplass.

1. Gjør et positivt førsteinntrykk på kundene.

Slik butikkfronten din ser ut sier mye om bedriften din til potensielle kunder. Hvis dette førsteinntrykket er negativt, kan potensielle kunder bestemme seg for å gå andre steder. Å opprettholde plettfri lokaler sender en erklæring til kundene om at du tar bedriften din på alvor og setter pris på deres beskyttelse.

2. Finn måter å få mer ut av personalet på.

Forskning viser at folk er mindre produktive i rotete eller uorganiserte omgivelser. Du bør prøve å minimere distraksjoner på arbeidsplassen siden de kan kaste bort tid og penger for bedriften din. Å holde arbeidsplassen ryddig og organisert er en flott tilnærming til å begrense avbrudd.

3. Gjør dine arbeidere glade

Ansatte vil sette pris på din innsats for å opprettholde et rent kontor. Ingen liker å jobbe i et skittent miljø.

4. Beskytt trivselen til medarbeiderne dine.

Rensligheten på arbeidsplassen din kan bidra til å holde de ansatte friske. Fordi enkeltpersoner tilbringer så mye tid på kontoret, har bakterier der en tendens til å blomstre. Å holde kontoret ryddig kan bidra til å redusere antall sykedager ansatte må ta. Dette er grunnen til at du trenger en grundig rengjøringsplan for arbeidsplassen din.

5. Tryggere praksis

Helsen til de ansatte er ikke det eneste som kan dra nytte av plettfrie forhold. Du vil ikke at ting som bokser i gangene skal bremse personalet i tilfelle brann, for eksempel. Gamle pappesker og papirbunker skal heller ikke være til stede. Hvis du holder kontoret eller lokalet rent regelmessig, kan du unngå problemer før de blir en nødsituasjon.

6. Oppretthold en velsmurt arbeidsplassmaskin.

Det vil være mye enklere å opprettholde orden og renslighet i arbeidsområdet ditt hvis du gjør det. For det første gjør en godt organisert arbeidsplass det enklere å arkivere og hente papirer. Vedlikehold av utstyr er også forenklet.

Topptips for å holde arbeidsområdet rent og sanitært

Følg disse retningslinjene, og skrivebordet ditt vil holde seg ryddig fra morgenen til ettermiddagen. Disse forslagene for å holde det kontoret rene kan umiddelbart forbedre helsen og sikkerheten til de ansatte.

1. Rydd opp i arbeidsområdet

Et pent hjem sies å fremme et klart sinn, som ordtaket heter. Å beholde denne utsikten vil holde deg motivert, og den enkle handlingen å rydde opp på skrivebordet kan lindre stress. Det alene kan gjøre det mye lettere å sette mål og organisere oppgavene dine. For å holde ting i gang, husk å rengjøre rusk med jevne mellomrom.

2. Rengjør alle elektroniske enheter

Det er avgjørende å opprettholde et rent miljø på alle IT-enhetene dine på grunn av den store bruken de får fra deg og kollegene dine. I tillegg, på grunn av deres utbredte bruk, er de sannsynligvis forurenset med mikroorganismer. IT-maskinvare kan holdes ren ved hjelp av enkle desinficeringsservietter.

3. Mopp gulvet

Spesielt i mye brukte områder er gulvrenslighet av største betydning. Gulv kan raskt bli en grobunn for skitt og bakterier som spores inn fra utsiden. Mat og drikke kan falle på gulvet og skape et miljø som er modent for spredning av bakterier og sykdommer. Harde gulv rengjøres best med blekemiddel, mens tepper kan bringes tilbake til perfekt stand med en damprengjøring.

4. Hold fellesrom rene.

Vedlikehold av fellesplasser er påkrevd. Det kan være bakterier på kontoret ditt eller kontorene til kollegene dine som kan spre seg til offentligheten og gjøre folk syke. Å unngå dette er så enkelt som å vaske hendene når du kommer inn, vaske hendene etter å ha rørt noe, og rengjøre fellesrom med blekemiddel eller et antibakterielt rengjøringsmiddel hver dag. Hånddesinfeksjon bør også være lett tilgjengelig i disse områdene.

5. Unngå snacks under arbeid

Å spise ved skrivebordet øker arbeidsbelastningen med rengjøring og vedlikehold av personlig hygiene. Det forhindrer også at kontoret ditt fungerer som det skal. Å ha et bestemt sted å spise på er en smart løsning på problemet med å finne gammel, bortskjemt mat på arbeidsstasjonen.

6. Invester i tjenestene til kommersielle rengjøringsbedrifter

Det beste rådet vi kan gi for å holde en ren og ryddig arbeidsplass er å ansette profesjonelle renholdere og la dem håndtere det. Det anbefales sterkt å ansette et team med ekspertrengjørere hvis du verdsetter grundighet og effektivitet i kontorrengjøringen. En profesjonell kontorrengjøringstjeneste vil bringe deres kunnskap og ferdigheter til bordet, sammen med utstyret og tjenestene som er nødvendige for å holde arbeidsplassen din plettfri.

Du kan frigjøre mye tid og energi til å fokusere på å drive bedriften din når du leier en profesjonell renholdstjeneste. Vi i Arena Renhold har erfaringen og drivkraften for å sørge for at arbeidsplassen din alltid er ren og velorganisert.

Les mer: Behov for vask og renhold på kontoret?