Arena Renhold

I kjernen har et sunt hus et rent kjøkken. Her lager vi solide måltider, forteller historier og lager minner som varer livet ut. Å opprettholde et rent kjøkken får det ikke bare til å virke bedre, men det gjør også matlaging og spising tryggere og sunnere. Vi vil gå gjennom hvert trinn av hvordan du kan rengjøre kjøkkenet ditt feilfritt, med stor oppmerksomhet til hver detalj.

 1. Samle rengjøringsmateriell

Før du legger ut på rengjøringsreisen, samle alle de essensielle rengjøringsrekvisita. Du vil trenge:

 • Allrengjøringsmiddel eller eddik
 • Bakepulver
 • Oppvasksåpe
 • Mikrofiberkluter eller papirhåndklær
 • Skrubbebørster
 • Søppelsekker
 • Rengjøringshansker
 • Mopp og bøtte
 • Svamper
 • Gammel tannbørste for trange steder

Å ha disse elementene klare vil strømlinjeforme rengjøringsprosessen.

 1. Få alt på sin plass

Få orden på kjøkkenet først. Legg vekk eventuelle fremmede gjenstander og legg bort alt kokeutstyr. Fjern eventuelle bedervelige eller ubrukte produkter fra skapet og kjøleskapet. Rengjøring blir mye enklere og mer effektivt med dette trinnet, pluss at det hjelper til med å holde kjøkkenet organisert.

 1. Bli kvitt oppvasken

Start med å vaske opp. Før du fyller i oppvaskmaskinen eller vasker opp for hånd, sørg for at servanten er tom. Etterpå, tørk av vasken og trykk for å kvitte seg med gjenværende rester.

 1. Tørk ned overflatene

Påfør en universalrens eller en løsning av eddik og vann på benkeplatene og tørk dem av. Det er mer sannsynlig at flekker og søl samler seg i områder med mye trafikk, så vær forsiktig rundt komfyren og vasken. Bruk en blanding laget av natron og vann for å forsiktig skrape bort tøffe flekker etter å ha latt det hvile i noen minutter.

 1. Gi apparatene en glans

Gi deretter komfyren, mikrobølgeovnen, kjøleskapet og oppvaskmaskinen en god skrubb. For å rengjøre koketoppen, fjern først ristene og om nødvendig dekslene fra brennerne. For å bli kvitt flekker og fett, bruk et avfettingsmiddel eller en kombinasjon av eddik og vann. For å rengjøre med mikrobølgeovn, løs først opp eventuelle matpartikler i en skål med vann med noen sitronskiver. La blandingen sitte i noen minutter. Du må fjerne alt fra kjøleskapet og vaske innsiden med varmt såpevann.

 1. Skuffer og skap

Vær spesielt forsiktig med knottene og håndtakene når du tørker ut utsiden av skuffene og skapene. Innvendig fjerner du skuffene og hyllene for rot. Dette er et flott tidspunkt å gå gjennom alt matlagingsutstyret og redskapene dine.

 1. Fokuser på vasken

Husk å rengjøre området rundt servanten. For å bli kvitt lukt og flekker, skrubb vasken med en løsning av natron og vann. Etter skylling, bruk et rengjøringsmiddel for rustfritt stål for å skinne det, om nødvendig.

   .8.  Gulv og fotlister

Etter å ha feid opp løst rusk, tørk av kjøkkengulvet med en passende gulvrens. Støv og skitt samler seg gjerne i kriker og fotlister, så vær forsiktig der. Bruk en gammel tannbørste til å rengjøre flisfuger eller andre vanskelig tilgjengelige områder.

 1. Rengjør utstyrets interiør

Demonter eventuelle ovnsstativer eller kjøleskapshyller som løsnes for rengjøring. Vask dem enkeltvis i vasken med varmt såpevann. Husk å tørke av innsiden av ovnen, inkludert dør og pakning.

 1. Ikke glem søppelet

Sørg for at søppeldunken din er tom og ren på innsiden og utsiden. For å gjøre fremtidige oppryddinger enklere, tenk på å bruke søppelbøtte.

 1. Siste finpuss

Sett alt tilbake der det hører hjemme når du er ferdig med å rydde for å være sikker på at det er pent og ryddig. Slapp av og nyt synet av ditt plettfrie kjøkken.

 1. Oppretthold regelmessige rengjøringsvaner

Etablering av regelmessige rengjøringsprosedyrer vil holde kjøkkenet ditt skinnende rent. På daglig basis, tørk ned overflater og apparater; ved behov, feie eller støvsuge gulvet; og planlegg grundigere rengjøring en gang i uken eller en gang i måneden. Å holde tritt med rutinemessig vedlikehold vil holde skitt og skitt i sjakk.

Avslutningsvis er et feilfritt rent kjøkken et resultat av konsekvent innsats for å rengjøre, organisere og vedlikeholde det. Hvis du gjør disse prosedyrene til en vanlig del av rengjøringsregimet ditt, vil du snart ha et kjøkken som er plettfritt, attraktivt og perfekt for familiesammenkomster og tilberedning av måltider. Du bør glede deg over å holde kjøkkenet rent siden det viser at du er dedikert til å skape et sunt og lykkelig hjem for familien din.

Hvis du heller vil bruke en profesjonell renholdstjeneste, finnes det alternativer i Norge, som Arena Renhold, som gir grundige løsninger for å holde kjøkkenet og hjemmet rent og sanitært. Takket være vår kunnskap og erfaring kan du være sikker på at kjøkkenet ditt alltid vil være plettfritt, noe som gjør at du kan konsentrere deg om å lage fantastiske måltider og varige minner med dine kjære.