Arena Renhold

Det er vanligvis mange ting å gjøre før du gir fra deg nøklene tilbake til utleieren når du flytter ut. For å forlate huset i uberørt form for fremtidige leietakere, må du gi det en fullstendig rengjøring. For enkelhets skyld har vi satt sammen en grundig flytevask sjekkliste for deg her. Hvis du følger disse instruksjonene, vil din utleier eller de fremtidige eierne være fornøyd med tilstanden til eiendommen du etterlater deg.

Kjøkken

For flyttevask, start først med kjøkkenområdet. Ta av hyllene, skuffene og eventuelle andre flyttbare komponenter for å rengjøre kjøleskapet grundig. Tin fryseren om nødvendig og tørk av innsiden med en løsning av vann og mildt rengjøringsmiddel. Bruk de riktige rengjøringsmidlene for å desinfisere ovnen, komfyren, mikrobølgeovnen og oppvaskmaskinen. Fjerning av olje og matrester bør utvises ekstra forsiktighet. Bruk en rengjøringsløsning for å tørke ned kjøkkenskap og benker. Bli kvitt eventuelle flekker eller klissete rester. Bruk en løsning av vann og eddik eller et mildt rengjøringsmiddel for å desinfisere vasken, kranen og søppelavfallet. Ta fettfiltrene og hetten av eksosviften og rengjør dem. Filtre med fettansamlinger bør bløtlegges i varmt såpevann. Rengjør alle kjøkkenskap og skuffer. Bli kvitt smuler eller andre rester ved å tørke av innsiden.

Baderom

Rengjør badet ved å skrubbe dusj- og badekarfliser og fugemasse. Desinfiser toalettet ved å tørke av bollen, setet og tanken. Bli kvitt såpeoppbygging og mugg. Bruk et passende rengjøringsmiddel på vasken, kranen og servanttoppen. Bli kvitt såpeskum, vannstriper og tannkremflekker. Glassrens eller en eddik-og-vann-løsning kan brukes til å rengjøre speil. Bli kvitt søl og rengjør diskene grundig. Fjern eventuelle gjenstander fra og rengjør innsiden av baderomsskap og skuffer.

Vedlikeholdssvask

Støvete gjenstander som møbler, bilderammer og pyntegjenstander kan enkelt rengjøres med en mikrofiberklut eller støvsuger. Ikke glem takviftene og lysarmaturene der oppe. Rengjør veggene ved å tørke dem ned med en blanding av mildt vaskemiddel og vann. Vær spesielt oppmerksom på eventuelle problemer og rydd opp.

Det første trinnet i rengjøring av harde gulv er å feie eller støvsuge opp løst smuss og rusk. Glass kan rengjøres med et kommersielt rengjøringsmiddel eller en løsning av vann og eddik. Vinduskarmer og rammer bør også tørkes av.

Soverom

Glassrens eller en eddik-vann-løsning kan brukes til å rengjøre vinduene og speilene på soverommet. Kommoder, nattbord, skrivebord og hyller bør alle støves og tørkes av. Om nødvendig, poler treet på møblene. Harde gulvflater bør først feies eller støvsuges, og deretter tørkes med et passende rengjøringsmiddel. Gardiner, persienner og sengetøy bør alle vaskes eller renses som anvist. Rydd og rengjør alle garderober og skap, inkludert støvtørking og tørking av hyller.

Fellesrom

Støv og tørk av eventuelle flate overflater, som kaffe- og endebord, bokhyller og mediesentre. Rengjøring og polering av møbler og treoverflater etter behov. Støv og flekker kan lett fjernes ved å støvsuge eller damprense de polstrede møblene dine. Fokuser på områder med mye trafikk mens du støvsuger tepper. Fei eller støvsuger det harde gulvet, og følg deretter opp med en mopp og passende rengjøringsmiddel. Gardiner, persienner og andre stoffdekorasjoner bør vaskes eller renses som anvist.

Vaskeområde

Vaskemaskinrengjøring kan være så enkelt som å kjøre en syklus med varmt vann og et rengjøringsmiddel. Rengjør utsiden med en fuktig klut. Tøm lofellen fra tørketrommelen. Påfør passende rengjøringsløsning på en svamp og tørk av benkene og skapene. Gulvet bør feies eller støvsuges, med spesiell forsiktighet til sprekker og områdene rundt apparatene. Rengjør vaskerommets skap og skuffer for støv og skitt.

Prosessen med å flyettevask kan være stressende og tidkrevende, men det er viktig å forlate stedet plettfritt. For å sikre at du forlater ditt tidligere hjem i vakker form og tilfredsstiller utleieren eller de nye huseierne, bruk vår detaljerte sjekkliste for flyttingsrengjøring. Sørg for at du har alle rengjøringsproduktene du trenger og gi deg selv nok tid til å få alt gjort. Å forlate huset i god stand viser at du er ansvarlig og bidrar til å gjøre overgangen enklere for de nye eierne. Du kan gi huset en grundig rengjøring fra topp til bunn ved å følge vår omfattende sjekkliste for flytterengjøring. Tar du deg tid til å rengjøre og vedlikeholde eiendommen i god tid før du flytter ut, vil du etterlate et godt inntrykk på de neste leietakerne.

Les mer: Daglig renhold for bedrifter