Arena Renhold

Kommersielle gulvmaterialer forteller mye om bedriften i sin helhet. Skinnende, glatte overflater gir ikke bare et profesjonelt og elegant image for bedriften, men de kan også etterlate et langvarig hyggelig inntrykk på kunder, klienter og ansatte. Du trenger en pålitelig metode for å få tilbake glansen til industrigulvet ditt. Et slikt tilfelle er boning av gulv. I likhet med å slipe tre er tanken å jevne ut overflaten slik at den virker homogen og glatt. Den glatte teksturen som oppnås ved sliping av tre møbler, for eksempel, er ganske forskjellig fra den blanke glansen som oppnås ved boning av gulv.

Boning av gulv

Boning av gulv er en rengjøringsmetode som bruker poleringsputer for å gjenopprette bedriftsgulvets feilfrie utseende. Buffemaskiner inkluderer roterende puter ved bunnen som polerer gulvet og fjerner rusk som skitt og riper. En gulvmaskin kan fjerne gulvets topplag for å avdekke en jevn og jevn overflate under.

Det er to metoder for boning av gulv: spray og tørr. Spraypolering innebærer å bruke et spesifikt løsemiddel for å fjerne riper og andre ufullkommenheter. Disse bufferne er det mest populære valget på grunn av den høye hastighet (opptil 1000 rpm) for polering av gulv. Gulvriper og ufullkommenheter kan raskt fjernes ved hjelp av en høyhastighets tørrbuffer. Disse maskinene, ansatt av fagfolk, kan nå hastigheter på over tusen omdreininger per minutt, noe som gjør dem overlegne enn spraypolering.

Gulv laget av fliser, stein eller betong kan alle poleres til en skinnende finish. Gulvputemaskiner kan forbedre glansen til et forretningsgulv, men de kan ikke måle seg med glansen som kan oppnås med boning av gulv.

Hvordan er boning av gulv forskjellig fra polering?

Selv om polering av gulvet kan gjenopprette glansen til flisene, er dens primære formål rengjøring. Du ville ikke tro hvor kjedelig et gulv kan bli før du skrubber smuss og skitt av det. Fugesmuss fjernes også med polering. I mellomtiden gir boning av gulv ytterligere beskyttelse for en overflate som er polert. Boning av gulv får ikke bare frem glansen, men reparerer også mindre flekker for et mer jevnt utseende. Den typiske levetiden til et flisgulvs glans er mellom to og fire måneder. Imidlertid kan tung fottrafikk trenge hyppigere polering. I tillegg må du kanskje polere gulvet oftere. Foajeen til en bygning eller familierommet til et hus er to gode eksempler.

Hva du bør gjøre før boning av gulv

  1. Gulvet som blir skinnet er ikke stedet å forlate møbler: Sett dem i et annet rom eller i gangen. Ved å omplassere dem kan du polere gulvet og veggene under og rundt dem. En jevn glans vil være umulig å oppnå uten denne forholdsregelen. Det vil være vanskeligere å polere området rundt tingene i rommet hvis du ikke fjerner dem, og du bør huske at en buffer er en stor maskin som lett kan skade alt den børster mot.
  2. Hold folk borte fra området og borte fra det våte gulvet ved å stenge området: Dette vil også bidra til å holde gulvet du nettopp har polert rent mens du fortsetter å jobbe. Informer alle andre som kan være til stede i huset eller bedriftsstedet ditt om at gulvet vil være vått i mange timer. Du kan alltid bruke de store tingene du tok ut av rommet som en barriere for å holde andre utenfor. Det er viktig å sette opp “Forsiktig” eller “Vått gulv”-skilt når du rengjør et forretningsgulv.
  3. Bruk kost eller støvmopp og fei opp rotet: Begynn i det ene hjørnet og jobb deg til det andre. Vær nøye med å skrubbe gulvet grundig. En skitten finish kan bli permanent polert i eksistens ellers. Å polere et skittent gulv kan føre til at finishen falmer og blir matt gul over tid. Støvet og skitten du feier opp kan også fjernes med en støvsuger. Få et vakuumtilbehør designet for gulvmaterialet ditt og bruk det.
  4. Bruk en fuktig mopp for å rengjøre gulvet grundig: Legg moppen i en bøtte med varmt såpevann for de beste rengjøringsresultatene. Begynn så ytterst i rommet og ta deg tilbake mot døren. Mopping av gulvet bør gjøres med korte, like strøk. Når moppen ser skitten ut, er det på tide å vaske den. Velg en gulvrens som er laget spesielt for ditt gulvmateriale.
  5. Gulvet må tørke i minst to timer, selv om du kan øke hastigheten ved å bruke en vifte: Før du går videre til poleringsprosessen, sørg for at gulvet er tørt å ta på. Fordi poleringsløsningen også er en væske, bør du ikke forsøke å polere et fuktig gulv. Våte gulv trenger hyppigere skift av polerputen på grunn av overflødig væske.

Etter å ha utført disse trinnene, er det en lek med boning av gulv. For å få de beste resultatene, følg disse instruksjonene:

  1. Bruk poleringsmiddelet nå: Dette er en viktig prosedyre for spray buff-teknikken. Følg produsentens sprøyteanvisninger for et jevnt strøk. Selvfølgelig må du velge et produkt som er trygt for gulvet du har.
  2. Poler bakken: Hvis du vil polere noe, sørg for at du bruker riktig pute og utstyr for det. Du bør bruke en profesjonell rengjøringstjeneste for tørrpolering.
  3. Få gulvet tørt: Hvis du ikke har polert gulvet på en stund (noe som er sannsynlig), bør du gjøre det to ganger. Deretter, uten å tilsette noen ekstra poleringsspray eller vann, tørk gulvet med poleringsmaskinen. Et blankt, jevnt resultat vil resultere av å gjøre dette. Du kan også ta vare på riper og riper på dette stadiet. Fortsett å polere disse områdene til de er helt glatte og ingen merker er igjen.

Fliser på gulv kan bli noe glatte etter polering. Hvis dette er tilfelle, kan et sklisikkert belegg påføres for ytterligere beskyttelse. Dette trinnet er valgfritt, men anbefales på det sterkeste før du polerer gulvene.

Hvis boning av gulv er på agendaen, gjør det rett etter polering. For å sikre at lakkeringen legger seg og varer så lenge som mulig, er det best å holde sko og føtter unna et nypolert gulv.

Les mer: Behov for vask og renhold på kontoret?